Biografie ~ Visie ~ Contact

Rogier Ruys -1963- groeide op in een beschermt creatief en muzikaal nest, om op zijn 25ste letterlijk de wereld in te trekken om ''alles'' te beleven en keerde na jaren reizen en wonen in het buitenland uiteindelijk terug naar zijn roots. Met de stelling ''schoonheid gaat verder dan het oog ziet en handen voelen'' heeft hij de weg naar binnen afgetast en vorm gegeven, om zijn beeldtaal van weglaten en emotie te verbinden en te versmelten. Zijn bevlogenheid en passie in verbeelding zijn zowel realistisch als figuratief en voelt dan ook een sterke verwantschap en bewondering voor oa. Henry Moore en August Rodin. Met de gedachten en manier van werken ''klein gemaakt, groot bedacht'' hebben vele figuratieve beelden een monumentale kracht in zich met de zoektocht naar de kunst van het weglaten. Met het oog op de belangrijkste waardes waar volumes en massa en onderlinge ruimtes nieuwe verhoudingen aangaan en duelleren, wordt door eenvoud en een sterk lijnenspel in relatie tot ruimtelijkheid komt niets tot iets! Met het verlangen al werkend naar verbeelding met oorsprong dat leeft en verwonderd. Met het creëeren van realistische beelden van oa. portetten stroomt de liefde voor ambacht door de aderen en wordt zichtbaar en geschreven in een enkele rimpel of uitdrukking, een vingerafdruk met een ziel! Vleeslijk tastbare expressie is het doel met zowel de ruwe rafelranden van het bestaan als het teder en het gepolijste op de huid, het leven komt met littekens. De wens dat mijn beelden een eigen vitaliteit hebben en hun verhaal vertellen, kunnen ze je wellicht inspireren en beroeren en zeggen;  ''Ik besta''.
Met volle overgave ontwerpt en vormt hij al jarenlang beelden maar is muziek/trompet een twee grote passie! Deze liefde en muzikale bevlogenheid heeft er toe geleid dat ART INTO MUSIC 'the language of the world', een beelden Design concept AIM in 2012 is ontstaan met een eigen logo, website en met bovendien het 1e Dutch Design Music logo.
Opdrachten zijn mogelijk, de wensen aangaande de uitvoering van een beeld kunnen worden besproken met de kunstenaar.

Highlights:
Beeldentuin 2011 Landgoed Wolfslaar, Opening Galerie Ruys in Delft, Uitreiking beeld in de Ridderzaal Den Haag, Award voor Pure Jazz Den Haag, Koningin Beatrix bij onthulling beeld ''TIPI'' NHTV, expo Stads Galerij en Grote Kerk Breda, eerste XXL beeld ''Dizzy'' Breda Jazz, Award voor Hi5 / Martin Luther King foundation HMH Amsterdam, XXL beeld ''Troje'' Breda Hippique, expo Kasteel SlangenBurg Doetichem, expo Boekenbeurs Antwerpen, expo Bronsroep Kunstacademie St. Joost, expo North Sea Jazz Rotterdam.

Contact

roger.roger@planet.nl

00 31 (0)76 561 5172 en 06 5363 8819